About Dan Stesco

Dan Stesco este cunoscut pentru prestaÅ£iile sale alături de trupele Pacific, Basorelief ÅŸi Compact

Informatii de contact

Referinte YouTube: 

Korg Kronos demo - Dan "Polymoog" Stesco - M&C Musical Instruments

(770) 374-0332

(718) 946-7964

M&C Musical Workshop 2008 Dan Stesco " Polymoog" Part 2

Korg microSTATION Demo

chiropractor

Pacific a fost grupul în timpul căreia şi-a dobândit porecla, "Polymoog". A cântat alături de aceştia în preajma anului 1987.
Cu Basorelief s-a întâlnit în anul 1999, la aniversarea acestora de 40 de ani, celebrată în Club A. Trupa îi cuprindea atunci pe lângă Dan la clape, pe Edi Bălaşa (chitară), Relu Bitulescu (tobe) şi Iulian Vrabete (bass). După mulÅ£i ani de la despărÅ£ire aceştia s-au reunit în anul 2011. Dintre meritele grupului este colaborarea cu Alexandru Andrieş, artist care debutase pe scenă cu Basorelief în 1997. Au avut două prezenÅ£e discografice de-a lungul existenÅ£ei, cu piesa "Crocodilul" pe compilaÅ£ia "Club A" (1981, Electrecord) şi "Drum Prin Câmpie" (Electrecord).

În perioada colaborării cu trupa Compact (1998-2010), Dan Stesco a cântat cu Ioan Gyuri Pascu în proiectul Blue Workers, cu care a ajuns şi în cadrul show-lui Divertis.
Mai târziu, a aprofundat cunoştintele sale despre sintetizatoare, concentrându-se puternic pe muzica electronică şi intrând în atenÅ£ia unor nume internaÅ£ionale precum Stephen Kay, Steve McNally, Taiki Imaisumi sau Shoji Kinoshita. A fost invitat să prezinte instrumente la diferite workshop-uri.

Dan Stesco demonstrator, programator, performer KORGÎn ce priveşte activitatea sa solo, Dan a lansat în anul 1996 albumul propriu numit "Gentry" (Tempo Music). După ani a urmat şi cel de-al doilea material, "Apa Leagănul VieÅ£ii - Muzică De Relaxare" (2007, MediaPro), realizat în colaborare cu cântăreaÅ£a Liliana Ştefan.

"Prima mea încercare de a face muzică ciudată am avut-o pe la zece ani. Am descoperit sonorităţi interesante cântand la corzile de la pian cu pedala apasată, de asemenea foloseam pianul ca reverb pentru alte instrumente. SecÅ£ia ritmică am obÅ£inut-o cu o maşină de cusut mecanică "Ileana" şi toate astea se înregistrau pe un magnetofon Majak. Din păcate înregistrările nu mai există.

Urmatoarea etapă, 1987, cu formaÅ£ia Pacific din Arad. Am apărut ca mezinul formaÅ£iei. Tot atunci m-au şi botezat Polymoog. Eram ăla mic cu polymoog-ul, eu neavând niciodată acest instrument. Atunci foloseam un Korg Poly 800.
Povestea cu Pacific am Å£inut-o până în 1998 când am emigrat la Compact. Între timp l-am cunoscut pe Gyuri Pascu, cu care începusem proiectul Blue Workers şi care mergea foarte bine. Aşa am ajuns şi formaÅ£ie la Divertis Show şi în felul ăsta mi-am văzut şi primul album de muzică electronică pe piată: Gentry, 1996, Tempo Music. În perioda Compact am încercat să aduc sonorităţi noi, care au reimprentat puÅ£in stilul deja cunoscut al formaÅ£iei. "Compact 100%" este albumul care face diferenÅ£a între trecut şi prezent, practic acolo s-a schimbat macazul.
În paralel am început colaborarea cu Liliana Ştefan Şi am adus pe lume un nou proiect cu muzică de relaxare, fiind tot muzică electronică veritabilă, dar branduită greşit după părerea mea. Aşa a vrut producătorul să nişeze acest proiect. Cred că acolo am scris cele mai bune piese din viaÅ£a mea. Nu ştiu dacă am să mai fiu în stare să scriu asemenea muzică, atât de sensibilă.

A urmat o perioadă în care m-am concentrat spre altceva. Am început să creez sunete pe diferite syntetizatoare. Astfel am ajuns în atenÅ£ia unor oameni importanÅ£i în producÅ£ia de syntetizatoare din întreaga lume. În 2009 am început prima mea lucrare la Korg. Am făcut sunete, arpegiatoare şi demo song pentru Korg MicroStation si Korg Kross." (Dan Stesco)

Contact:
(508) 397-1898